Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Regeringen vil sænke skatten i ny økonomisk plan

Regeringens 2025-plan skal øge råderummet, så skatten kan sænkes. Det skriver DR, der har set planen.

Regeringens 2025-plan indeholder en ambition om at sænke skatten. Det skriver DR, der har set planen (arkivfoto). Free/Colourbox
Regeringens 2025-plan indeholder en ambition om at sænke skatten. Det skriver DR, der har set planen (arkivfoto). Free/Colourbox

Regeringen vil øge det økonomiske råderum med 15 milliarder kroner frem mod 2025. Det skriver DR, der er i besiddelse af regeringens økonomiske plan, der offentliggøres tirsdag.

Ifølge DR hedder planen "Vækst og Velstand 2025", og den skal øge råderummet til 50,6 milliarder kroner.

Det indebærer en fortsættelse af skattestoppet frem mod 2025, og samtidig skal der findes penge til "skattelettelser, væksttiltag og styrkelse af danskernes sikkerhed".

Derudover skal der være penge til skattelettelser, som en stor del af råderummet skal bruges til.

- Regeringen vil både sænke skatten i bunden, så flere får en mærkbar økonomisk gevinst ved at være i job, og i toppen, så færre skal betale topskat, skriver DR.

Pengene skal skaffes via reformer, som endnu ikke er specificeret.

Ifølge DR's oplysninger planlægger regeringen en stigning på 0,3 procent i det offentlige forbrug alle årene frem mod 2025 og offentlige investeringer på samlet 22 milliarder kroner ekstra i perioden.

Sideløbende med planen vil regeringen præsentere et udspil til en pensionsreform, efter det sidste udspil blev lagt i graven af Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti.

Det skal indeholde incitamenter til at arbejde længere og incitamenter til at spare mere op til alderdommen.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.