Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Regeringen vil reducere SUen

Ifølge centrale kilder vil regeringen fjerne eller halvere det ekstra studieår, de studerende i dag kan bruge til forlængelse af studiet.

Til foråret vil regeringen fremlægge en omfattende reform, hvor det vil fremgå, at den vil skære i uddannelsesstøtten til de studerende, erfarer Politiken.

Ifølge avisen vil ingen tale til citat, men oplysninger fra centrale kilder blandt både folketingspolitikere og embedsmænd peger på en fjernelse eller halvering af det ekstra studieår, som studerende i dag kan bruge til forlængelse af studietiden.

Desuden vil regeringen beskære SUen for unge på ungdomsuddannelser, så de ikke kan få støtte til et ubegrænset antal uddannelser, skriver Politiken fredag.

Dansk Folkeparti er ikke begejstret for tanken om at beskære det ekstra studieår.

- Det giver ikke mening bare at sparke til unge under uddannelse. Regeringen skulle hellere starte med at se på systemerne og ikke mindst kulturen på de videregående uddannelser, siger partiets forskningsordfører, Jens Henrik Thulesen Dahl (DF) til avisen.

Heller ikke Jakob Ruggaard, formand for Danske Studerende Fællesråd, synes, det er en god idé.

- At beskære det ekstra studieår vil virke stik mod hensigten. Det vil gøre det nødvendigt for studerende, der er blevet forsinket i deres uddannelse, at arbejde endnu mere, siger han til Politiken.

Regeringen har bebudet, at en SU-reform skal bidrage med to milliarder kroner årligt til statskassen via besparelser på SUen og ved flere skatteindtægter, hvis de studerende kommer hurtigere igennem uddannelsessystemet.

BNB

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.