Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Regeringen vil luge ud i for stramme love og regler

Reglerne for erhvervslivet er strammet hårdere end nødvendigt, mener beskæftigelsesministeren.

Der skal luges godt og grundigt ud i de love, hvor Danmark har strammet lovgivningsskruen hårdere over for erhvervslivet, end det er tilfældet i de øvrige EU-lande.

Det skriver Jyllands-Postens erhvervsmedie, Finans.

Varslingen kommer fra Venstres beskæftigelsesminister, Troels Lund Poulsen, på baggrund af nye tal, der viser, hvor meget EU-lovgivning der blev overimplementeret på erhvervsområdet i perioden 2011 til 2015.

Den tidligere SRSF-regering overimplementerede 38 procent af i alt 63 EU-regler rettet mod erhvervslivet, viser opgørelsen. De skal nu ses igennem med en tættekam, siger ministeren.

Troels Lund Poulsen står i spidsen for regeringens indsats mod overimplementering af EU-lovgivning.

- Vi kommer til at undersøge de 38 procent under den gamle regering for at se på, om der er forslag, vi kan vinkle os ud af, eller om vi kan lave om på nogle af de love, der findes, siger Troels Lund Poulsen til Finans.

- Det gælder ikke mindst på erhvervsområdet, hvor vi bevidst er gået længere end andre lande som konsekvens af finanskrisen, tilføjer han.

Fra Venstre-regeringen tog magten i juni 2015 og frem til april 2016, er fire ud af 19 forslag blevet strammet, hvilket svarer til 21 procent.

Overimplementeringen af EU-regler koster erhvervslivet dyrt. Ifølge en analyse fra Landbrug & Fødevarer fra 2013 kostede de stramme danske regler for eksempel landbruget op mod 3,3 milliarder kroner om året.

Den daværende Venstre-regering nedsatte i 2015 både et ministerudvalg, EU-implementeringsudvalget og et udvalg bestående af repræsentanter fra erhvervslivet og fagbevægelsen, Implementeringsrådet.

Implementeringsrådet skulle rådgive om, hvordan man fik implementeret ny EU-lovgivning uden at pålægge erhvervslivet ekstra byrder.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.