Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Regeringen vil lave pakke til erhvervslivet

Der kan være afgiftslettelser på vej til erhvervslivet med regeringens kommende jobpakke. Venstre glæder sig over, at regeringen endelig er kommet i gang.

Konkurrenceevnen skal styrkes, og der skal gang i jobskabelsen i det private erhvervsliv.

Det er sigtet med regeringens kommende pakke til erhvervslivet, der kan komme til at byde på skatte- og afgiftslettelser for virksomhederne.

- Vi skal finde de rigtige forslag i forhold til at få rettet vores konkurrenceevne gradvist op og sikre private arbejdspladser, siger statsminister Helle Thorning-Schmidt (S).

Regeringens økonomiske ministre skal frem til marts finde frem til de initiativer, der virker.

- Vi vil tage væsentlige skridt, så virksomhederne kan mærke, vi gør en forskel, og så det bliver mere attraktivt at etablere virksomhed i Danmark og skabe arbejdspladser i Danmark. Og som en del af det arbejde, vi nu går i gang med, vil vi selvfølgelig også se på, om vi kan lette nogle af de skatter og afgifter, der er i forhold til virksomheder, siger hun.

Ifølge økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R) er intet på nuværende tidspunkt helligt.

- Vi snakker skatter, afgifter, infrastruktur, vi taler om den helt konkrete arbejdsmarkedsrettede uddannelse. Har vi hurtigt nok, præcist nok evnen til at give folk de ting, de skal bruge i virksomhederne?, siger hun.

Den største udfordring er ifølge regeringen finansieringen af tiltagene.

- Det er nemt at stille udfordringen op, det er nemt at brainstorme. Det, der er det svære, er at finde finansieringen til det, siger Vestager.

Fra Venstres side roser man regeringen for endelig at komme ud af starthullerne.

- Regeringens pakke er et initiativ, der - bortset fra overskriften - er præcis magen til det initiativ, vi tog i vores finanslovsudspil, hvor vi sagde, at vi ville have en erhvervsskattepakke med præcis det samme sigte: At forbedre konkurrenceevnen og skabe flere arbejdspladser i det private erhvervsliv, siger gruppeformand Kristian Jensen (V).

Mens regeringen ikke vil garantere afgiftslettelser, er Venstre klar til at tage fat.

- Den skal droppe den lastbilafgift, som regeringen planlægger at indføre, den skal droppe forhøjelsen af NOx-afgiften, som den vedtog med Enhedslisten, og andre af de afgifter, der i særlig høj grad rammer vores eksporterende virksomheder, siger Kristian Jensen, der mener, at pengene skal komme fra en reform af kontanthjælpen.

- Regeringen har selv skrevet i sin 2020-plan, at de forventer, at en reform af kontanthjælpen sammen med andre elementer kan give samlet set tre milliarder, så hvis man bare lever op til regeringens egen politik, er der finansiering til at lave erhvervsskattelettelser, siger han.

Enhedslisten har ikke meget til overs for regeringens plan.

- Nu har vi i mange måneder hørt fra regeringen, at når bare folk begyndte at falde ud af dagpengesystemet, så skulle de nok blive motiverede til at finde job, og når bare vi gav virksomhederne en ekstra skatterabat, så skulle de nok begynde at investere. Ingen af delene har passet. Så er det da mærkeligt bare at foreslå mere af det samme, siger Stine Brix (Ø).

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.