Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Regeringen vil indføre strammere adgangskrav til HF

En eksamen fra HF skal ikke give de samme muligheder som en eksamen fra det almene gymnasium, mener regeringen.

København: Det skal være sværere at blive optaget på HF-uddannelsen, og eksamensbeviset skal ikke længere vægte det samme som en studenterhue fra det almene gymnasium.

Det er nogle af hovedpunkterne fra regeringens kommende gymnasieudspil, erfarer Politiken.

Ifølge avisen vil regeringen indføre et adgangskrav på karakteren 4 i snit i dansk og matematik fra grundskolen for at blive optaget på HF. Der skal dog være muligt at komme ind via en samtale.

Derudover skriver Politiken, at en HF-eksamen ikke længere skal give adgang til en lang videregående uddannelse, men kun til korte og mellemlange videregående uddannelser.

HF'erne kan dog også få muligheden ved at tage et ekstra år, når eksamensbeviset er sikret.

Men ifølge Arbejderbevægelsens Erhvervsråd (AE) vil 23 procent af de unge, der får en HF-eksamen, falde for et karakterkrav på 4, mens tallet på det almene gymnasium er 4,4 procent, skriver Politiken.

- Et adgangskrav på 4 rammer mønsterbryderne hårdt og rammer udkantsområderne. Vi står i Danmark med en situation, hvor hver femte ikke får en ungdomsuddannelse, siger Mie Dalskov Pihl, chefanalytiker i AE, til Politiken.

- Samtidig vil man skabe barrierer for hver fjerde af dem, der rent faktisk klarer den. Er det kvikt? Det tvivler jeg på, tilføjer hun.

Anne-Birgitte Rasmussen, formand for Danske Gymnasier, kalder forslaget fra regeringen for "virkelig ødelæggende".

Undervisningsminister Ellen Trane Nørby (V) har ifølge avisen ikke ønsket at kommentere Politikens oplysninger.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.