Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Regeringen vil gøre sygedagpenge ubegrænset

Beskæftigelsesministeren varsler, at hun nu vil foreslå at afskaffe varighedsbegrænsningen på sygedagpengeperioden, når hun fremlægger regeringens nye sygedagpengemodel torsdag.

Mette Frederiksen
Mette Frederiksen

Når beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) torsdag eftermiddag fremlægger regeringens forslag til en ny model for sygedagpenge, vil hun løfte sløret for, at Socialdemokraterne, de Radikale og SF påtænker at sløjfe begrænsningerne på den periode, man kan modtage ydelsen.

- Vi foreslår at afskaffe varighedsbegrænsningen og laver en model for en bedre og mere aktiv indsats. Det gør vi, fordi det er problematisk, at der er mennesker i dag, som er langvarigt syge og ikke kan arbejde, og som derfor mister deres forsørgelsesgrundlag, forklarer Mette Frederiksen.

Hun påpeger, at blandt andre syge med livstruende kræft skal have ubegrænset adgang til sygedagpenge, mens de er syge.

Som det ser ud i dag kan man i udgangspunktet ikke modtage sygedagpenge i mere end et år, men i syv tilfælde er der undtagelser, som gør, at man kan få lov at få ydelsen i længere tid.

De Konservative ser frem til fremlæggelsen af regeringens model, men savner, at beskæftigelsesministeren ser på folk med psykiske lidelser.

- Jeg hører rigtig mange eksempler, hvor borgere er kommet i klemme, fordi der ikke er tiltro til den lidelse, de har, eller den faglige vurdering, der er blevet lavet, eller også har de ventet langt tid på at komme i behandling, og når de så er i behandling, bliver de stressede af, at de er ved at falde for varighedsbegrænsningen. Så der er noget knas på det område, som vi skal have set på, siger Benedikte Kiær (K), der er psykiatri- og sundhedsordfører.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.