Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Regeringen vil gøre skilsmisser lettere

Det skal være muligt at blive skilt uden forudgående separation, mener regeringen.

ARKIVFOTO.
ARKIVFOTO.

Hvis et ægtepar er enige om at gå hver til sit, skal de fremover kunne blive skilt fra den ene dag til den anden. Det foreslår regeringen, når der i forbindelse med finanslovsforhandlingerne skal drøftes en effektivisering af statsforvaltningerne. Det skriver Kristeligt Dagblad.

- I dag kan man godt blive skilt med det samme, hvis der for eksempel er foregået utroskab. Man kan spørge, om utroskab er en bedre grund til skilsmisse, end hvis to voksne mennesker har besluttet sig til at gå fra hinanden og har arbejdet lang tid på at nå frem til den beslutning. Hvis to voksne mennesker er enige om skilsmissen, hvorfor er det så, at samfundet af moralske årsager indfører en separationsperiode? Det virker gammeldags og formynderisk, siger social- og integrationsminister Karen Hækkerup (S) til Kristeligt Dagblad og tilføjer, at separationsperioden på seks måneder fortsat vil bestå for de par, der ønsker at overveje situationen.

Privatpraktiserende skilsmisserådgiver Mette Haulund bakker op om regeringens forslag.

- Fra de første tanker om en eventuel skilsmisse opstår, til separationspapirerne bliver sendt ind, går der i langt de fleste tilfælde årelange overvejelser. Det er en umyndiggørelse af voksne selvstændige mennesker, at de ikke kan blive skilt med det samme, når de har taget beslutningen. En hurtig skilsmisse kan hjælpe både forældre og børn til at få afklaret situationen og komme videre rent følelsesmæssigt, siger hun til avisen.

Læs også: De ofte stillede spørgsmål om arv og skilsmisse

Omvendt mener Venstres familiepolitiske ordfører, Louise Schack Elholm, at en lettere adgang til skilsmisser er det helt forkerte signal at sende.

- Det er et angreb mod ægteskabet som institution. Separationen er en vigtig refleksionsperiode, og den kan bruges til at finde ud af, hvordan man samarbejder om eventuelle børn. Skilsmisse er den tredje største livskrise i et voksent menneskes liv næst efter at miste et barn eller en ægtefælle. Derfor er det heller ikke noget, myndighederne bør kan bevilge fra den ene dag til den anden, siger Louise Schack Elholm til Kristeligt Dagblad.

Læs også: Guide: Sådan får du bedst børnene gennem en skilsmisse (69 kr.).

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.