Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Regeringen vil afsætte 94 millioner til højere hastighed på landeveje og motorveje

Regeringen afsætter i alt 410 millioner kroner til en række vejprojekter i sit finanslovsudspil.

Regeringen vil gøre nødsporet på den fynske motorvej til et kørespor. Der har i nogen tid været en fynsk græsrodskampagne for at få netop det til at ske.
Regeringen vil gøre nødsporet på den fynske motorvej til et kørespor. Der har i nogen tid været en fynsk græsrodskampagne for at få netop det til at ske.

København. Et sammenhængende Danmark kræver god infrastruktur. Med det argument afsætter regeringen 410 millioner kroner i sit finanslovsforslag til en række vejprojekter i perioden fra 2018 til 2021.

Blandt andet vil regeringen ombygge nødsporene på strækningen mellem Nr. Aaby og Odense V på den vestfynske motorvej, så de kan benyttes til kørespor i myldretiden.

Der er stor trængsel på strækningen i flere timer dagligt og med billigere billetpriser over Storebælt, som regeringen også lægger op til, ventes trafikken kun at blive tættere.

Regeringen vil etablere nødlommer, justere rampetilslutningerne til motorvejen og etablere et intelligent transportsystem med variable informations- og hastighedstavler til at styre trafikken i nødsporene.

Finanslovsudspillet afsætter cirka 230 millioner kroner i perioden fra 2018 til 2021 til anlæg af kørsel i nødsporene og 5,2 millioner kroner årligt fra 2020 og frem til drift af det intelligente transportsystem.

Derudover vil regeringen undersøge, om motorvejen E45 skal udvides fra fire til seks spor på to strækninger omkring Skanderborg S og Vejle og vest om Aarhus.

Der afsættes 48 millioner kroner til miljøvurderingsundersøgelser på de to strækninger.

94 millioner kroner afsættes til at øge hastigheden på udvalgte landeveje og motorvejsstrækninger rundt omkring i landet, hvor regeringen vil sætte hastigheden op til henholdsvis 90 og 130 kilometer i timen.

Samtidig med, at regeringen vil sætte farten op, afsættes også 26 millioner kroner i en pulje til støjbekæmpelse langs vejene.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.