Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Regeringen vil gøre hverdag på bosteder tryggere efter drab

I marts blev en ansat på Lindegården dræbt af en beboer. Regeringen vil skabe tryggere rammer på bosteder.

København. En social- og sundhedsassistent på bostedet Lindegården blev i marts dræbt af en beboer, der angreb hende med en kniv.

Regeringen vil efter drabet styrke indsatsen mod vold på bosteder, og torsdag er Folketingets parter indkaldt til drøftelse af

»Vi er fuldt ud bevidste om, at det er nødvendigt at handle,« skriver sundhedsminister Sophie Løhde (V) i en kommentar.

Regeringen har været i dialog med de faglige organisationer, Kommunernes Landsforening og medarbejdere i psykiatrien. Det har givet Sophie Løhde et godt indtryk af, hvordan man kan skabe trygge forhold på bosteder, skriver hun.

»Vi har derfor inviteret partiernes social- og sundhedsordførere til et møde, hvor vi får lejlighed til at præsentere vores planer for det arbejde, vi nu sætter i gang, og samtidig få partiernes umiddelbare tilbagemeldinger.«

Færre sengepladser i behandlingspsykiatrien og flere psykisk syge borgere med behandlingsdomme har ført til voldsomme episoder på bosteder.

Det skrev de fem største kommuner i maj i et brev, hvor de bad regeringen om at oprette en ny type botilbud. Det skulle målrettes beboere, som kan være til fare for personalet og andre beboere.

Også Danske Regioner har plæderet for en ny type botilbud. De seneste fire år har fem ansatte på bosteder mistet livet.

I 2014 blev to medarbejdere på botilbuddet Saxenhøj i Sakskøbing dræbt med kniv, i 2013 blev en medarbejder dræbt på bostedet Ringbo i Bagsværd, og i 2012 blev en socialpædagog dræbt af en beboer på bostedet Blåkærgård ved Viborg.

Regeringen indgik tidligere på måneden en aftale med Danske Regioner og Kommunernes Landsforening. Her forpligter parterne sig til at udarbejde tiltag, der kan løse problemerne med vold på bosteder.

Forslagene bliver fremlagt i udgangen af august.

»Vi tager i regeringen problemstillingen med vold på botilbud meget alvorligt,« skriver social- og indenrigsminister Karen Ellemann.

»I dag har sundheds- og ældreministeren og jeg inviteret social- og sundhedsordførerne til et første møde, hvor vi vil orientere om arbejdet og lytte til partiernes synspunkter i forhold til at løse problemstillingen med vold på botilbud,« skriver Karen Ellemann.

Drøftelserne skal fortsætte efter sommerferien.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.