Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Regeringen vil genindføre boligjob-ordningen

En ny konkurrenceevnepakke fra regeringen vil genindføre boligjob-ordningen og sænke selskabsskatten med tre procent.

Helle Thorning-Schmidts regering vil genoplive boligjob-ordningen, som blandt andet giver fradrag for håndværker- og rengøringsregningen, erfarer Børsen.

Ordningen var ellers ophørt ved nytår, men genopstår nu stort set uændret i den konkurrenceevnepakke, som regeringspartierne er ved at lægge sidste hånd på.

Det glæder skatteordfører for Dansk Folkeparti Dennis Flydtkjær (DF).

»Men jeg stiller mig stærk uforstående, i forhold til hvorfor man valgte at afskaffe den i første omgang. Boligjobordningen har uden tvivl en utrolig gavnlig effekt på beskæftigelsen i Danmark, og tit er den langt mere effektiv end de store offentlige byggerier, hvor der ofte ansættes udenlandsk arbejdskraft. Med boligjob-ordningen er det typisk danske håndværkere, der får ordrerne, og da ordningen tidligere var gældende, vurderes det at have skabt omkring 5000 job. Så det er yderst positivt hvis den genindføres, siger Dennis Flydtkjær.

Boligjob-ordningen kommer til at indgå som en del af pakken, der også indeholder en sænkning af selskabsskatten fra 25 til 22 procent.

Det er dog ikke alle danske virksomheder, der slipper billigere i skat. TV 2 Nyhederne erfarer, at hverken bankerne og Dansk Undergrunds Konsortium (DUC), der udvinder olie i den danske del af Nordsøen, får glæde af skattelettelsen.

Til restaurationsbranchen er der en hjælpende hånd i form af momssænkning for hoteller og restauranter. Derudover skal pakken give den almene sektor et løft på cirka fire milliarder kroner over fire år med midler fra blandt andet Landsbyggefonden.

Pengene kommer fra reformer af SU og kontanthjælpen. Derudover skal der dog også findes midler ved at skære i væksten i det offentlige forbrug, skriver Børsen.

Regeringen ventes at fremlægge den samlede pakke tirsdag.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.