Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Regeringen vil flytte uddannelsespladser ud i provinsen

Det er ikke kun statslige arbejdspladser, som regeringen vil flytte fra København til provinserne.

Når regeringen præsenterer sin plan for anden runde af udflytning af statslige arbejdspladser, vil udspillet også omfatte uddannelsesinstitutioner. Det siger erhvervsminister Troels Lund Poulsen (V) til Avisen Danmark.
Når regeringen præsenterer sin plan for anden runde af udflytning af statslige arbejdspladser, vil udspillet også omfatte uddannelsesinstitutioner. Det siger erhvervsminister Troels Lund Poulsen (V) til Avisen Danmark.

København. Når regeringen præsenterer sin plan for anden runde af udflytning af statslige arbejdspladser, vil udspillet også omfatte uddannelsesinstitutioner.

Det siger beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) til Avisen Danmark.

- Vi forsømte noget i den første udflytning: Uddannelserne.

- Efter første runde er det gået op for mig, at der er et massivt behov for, at vores erhvervsrettede uddannelser kommer tættere på de virksomheder, der efterspørger arbejdskraften, siger han til mediet.

I oktober 2015 løftede regeringen sløret for sin plan om, at 3900 statslige arbejdspladser skulle flyttes fra hovedstaden til provinsen. Næste hug ventes at blive præsenteret i denne uge.

- For eksempel har vi i Vestjylland en boomende turistsektor, som vi har brug for at kunne servicere med arbejdskraft, siger Troels Lund Poulsen til Avisen Danmark og tilføjer:

- Det er en tankegang, der hjælper vores lokale erhvervsliv, men også unge, der måske ikke har lyst til at flytte til en af de store byer for at læse og dermed ikke får udfyldt deres fulde potentiale efter deres gymnasieuddannelse.

Hos Landdistrikternes Fællesråd er man ikke overraskende meget tilfreds med regeringens idé.

- Det er vigtigt for at få landet til at hænge sammen, og noget vi vedholdende har italesat.

- Vi bakker 100 procent op om det og vil gerne være med til at udvikle videre på planerne sammen med regeringen, siger formand Steffen Damsgaard til Avisen Danmark.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.