Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Regeringen vil fjerne beskyttelse af 26.000 hektar natur

Landbrugsjord er ikke natur, mener regeringen, der derfor vil fjerne beskyttelse. S frygter for truede dyr.

Arkivfoto. Miljøminister Jakob Ellemann-Jensen (V) understreger, at der kun er tale om et forslag, som er sendt i høring.(Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix)
Arkivfoto. Miljøminister Jakob Ellemann-Jensen (V) understreger, at der kun er tale om et forslag, som er sendt i høring.(Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix)

Regeringen lægger op til at tage knap 26.000 hektar ud af de EU-beskyttede Natura 2000-områder, skriver DR Nyheder.

Det er 2200 hektar mere end tidligere planlagt.

Miljøminister Jakob Ellemann-Jensen (V) understreger, at der kun er tale om et forslag, som er sendt i høring.

»Jeg tror ikke, at vi ender med at hive alt det ud, som der er lagt op til - og jeg tror vi ender at putte mere ind end, end det, der er lagt op til,« siger Jakob Ellemann-Jensen til DR.

Ifølge DR Nyheder er der lagt op til at reducere de beskytte de Natura 2000-beskyttede naturområder med i alt 30.800 hektar. Mens der tilføres 5000 nye hektar.

Regeringens argument er, at de arealer, der skal tages ud af beskyttelse, er landbrugsjord.

»Jeg vil gerne finde nogle områder, som faktisk er beskyttelsesværdige. Det vil jeg hellere beskytte, end jeg vil beskytte gylletanke og intensivt dyrket landbrugsjord,« siger Jakob Ellemann-Jensen til DR.

Socialdemokratiet kalder ministeren i samråd om sagen, oplyser miljøordfører Christian Rabjerg Madsen til Ritzau.

»Det er et direkte angreb på de truede dyrearter som eksempelvis haren, der har brug for mere natur,« siger han.

Hvorfor skal landbrugsjord have særlig beskyttelse?

»Fordi den her landbrugsjord er helt afgørende for eksempelvis ynglende trækfugle i Vadehavet. Det er derfor, det har naturbeskyttelsesklassificering,« siger Rabjerg Madsen.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.