Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Regeringen vil bruge kvart milliard mod parallelsamfund

Social kontrol, radikalisering og religiøs tvang skal bekæmpes med 250 millioner kroner, siger Inger Støjberg.

Udlændinge-, integrations- og boligminister Inger Støjberg (V) vil sammen med regeringen gøre op med parallelsamfund i Danmark. Det skal ske med 250 millioner kroner. Arkivfoto Scanpix/Ólafur Steinar Gestsson
Udlændinge-, integrations- og boligminister Inger Støjberg (V) vil sammen med regeringen gøre op med parallelsamfund i Danmark. Det skal ske med 250 millioner kroner. Arkivfoto Scanpix/Ólafur Steinar Gestsson

Regeringen skærper kampen mod de såkaldte parallelsamfund i Danmark.

Rustet med 250 millioner kroner over fire år skal social kontrol og radikalisering bekæmpes. Det foreslår regeringen torsdag i et oplæg til dette års satspuljeforhandlinger.

- Regeringen ønsker et opgør med parallelsamfund, siger udlændinge-, integrations- og boligminister Inger Støjberg (V) i en pressemeddelelse og fortsætter:

- Derfor vil regeringen nu sætte markant ind og øremærke 250 millioner kroner til en bred indsats mod social kontrol, radikalisering, religiøs tvang og de øvrige negative tendenser, der præger parallelsamfundene.

- Det skal blandt andet være lettere at få hjælp til at flygte fra undertrykkelse.

Som en del af udspillet foreslår regeringen en exitpakke.

Den skal sørge for omgående hjælp til kvinder, børn og unge, der oplever "stærk social kontrol, vold og anden undertrykkelse."

- Den undertrykkende adfærd, vi ser i parallelsamfundene, er dybt uacceptabel. Vi skal ikke acceptere, at kvinder ikke kan slippe ud af et voldeligt ægteskab, eller at forældre påtvinger deres børn et indskrænket livssyn og forsøger på at styre deres liv, siger Inger Støjberg.

Samtidig vil regeringen sætte ind over for "den misforståede berøringsangst, hvor lærere, pædagoger, sundhedspersonale og den almindelige borger er tilbageholdende med at gribe ind over for den undertrykkelse, der udspiller sig i parallelsamfundene," lyder det i pressemeddelelsen.

Forslaget lægger op til forhandlingerne om satspuljemidlerne, der fordeles med finansloven for 2017.

Puljen bruges til indsatser og projekter på social-, sundheds- og arbejdsmarkedsområdet. Der er således ikke tale om en ny pose penge til indsatsen. Pengene skal i stedet findes fra andre af puljens projekter.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.