Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Regeringen vil bruge 15 millioner på stormhjælp til jomfruøer

Folketingets Finansudvalg skal hastebehandle forslag om at sende 15 millioner til stormhærgede jomfruøer.

Mange øer er hårdt ramt efter orkanerne Irma og Maria.
Mange øer er hårdt ramt efter orkanerne Irma og Maria.

Regeringen vil øremærke 15 millioner kroner til at sende dansk hjælp til De Amerikanske Jomfruøer, det tidligere Dansk Vestindien, som er hårdt ramt efter stormene Irma og Maria.

Det fremgår af et såkaldt aktstykke, der skal hastebehandles i Folketingets Finansudvalg torsdag. Pengene skal tages fra en afsat pulje på finansloven.

På forhånd er der opbakning fra Socialdemokratiet.

»Forsvarsministeren har anmodet Finansudvalget om, at vi skal hastebehandle et aktstykke, der skal understøtte, at Beredskabsstyrelsen kan sende et bidrag til USA i forbindelse med de stormskader, der er sket.«

»Socialdemokratiet vil se positivt på anmodningen om at kunne bidrage fra dansk side med oprydningsindsats efter stormskaderne,« siger Socialdemokratiets finansordfører, Benny Engelbrecht.

Ifølge aktstykket har Beredskabsstyrelsen været i kontakt med den amerikanske søsterorganisation FEMA, som har takket ja til et eventuelt dansk bidrag.

Beredskabsstyrelsen har to personer udsendt til De Amerikanske Jomfruøer, som skal identificere, hvor et dansk bidrag vil kunne gavne mest.

Det kan være i form af genopbygning af infrastruktur og ved at sende eksempelvis telte, vandrensningsudstyr og generatorer.

Normalt er det Udenrigsministeriet, der finansierer katastrofehjælp.

Men da De Amerikanske Jomfruøer er en del af USA, som ikke er berettiget til officiel udviklingshjælp, skal pengene ifølge aktstykket derfor hentes fra en bevilling under Forsvarsministeriet.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.