Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Regeringen vil bruge 1,5 milliarder på cyberforsvar

Med 25 initiativer i ny strategi og i alt 1,5 milliarder kroner vil regeringen bekæmpe digitale trusler.

Innovationsminister Sophie Løhde, forsvarsminister Claus Hjort og erhvervsminister Brian Mikkelsen præsenterer regeringens nye strategi for cyber- og informationssikkerhed på et pressemøde i Rentekammersalen i Finansministeriet tirsdag den 15. maj 2018.
Innovationsminister Sophie Løhde, forsvarsminister Claus Hjort og erhvervsminister Brian Mikkelsen præsenterer regeringens nye strategi for cyber- og informationssikkerhed på et pressemøde i Rentekammersalen i Finansministeriet tirsdag den 15. maj 2018.

Myndigheder, virksomheder og den enkelte borger skal beskyttes bedre mod cyberangreb fra it-kriminelle og fremmede stater.

Det er det overordnede mål med regeringens strategi for cyber- og informationssikkerhed, som blev præsenteret tirsdag.

Strategien består af 25 konkrete initiativer, og den bygger videre på Forsvarsforliget 2018-2023.

I de kommende år vil regeringen investere 1,5 milliarder kroner i Danmarks cyber- og informationssikkerhed.

»Truslen fra hackere og it-kriminelle imod borgere, virksomheder og myndigheder er rykket meget tæt på, og de digitale angreb bliver flere og stadig mere avancerede.

Med denne strategi styrker vi vores evne til at forsvare samfundet imod cyberangreb,« siger innovationsminister Sophie Løhde (V).

Ifølge forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen (V) er it-kriminelle og lande som Rusland blandt de største trusler.

»Denne strategi er en naturlig forlængelse af forsvarsforliget, hvor vi også prioriterer cyberområdet højt, og de mange midler fra forliget kommer hele samfundet til gavn,« siger Claus Hjort Frederiksen.

Virksomheder skal blive bedre til at stå imod angreb, som potentielt kan lægge en virksomhed helt ned, lyder det fra erhvervsminister Brian Mikkelsen (K).

»Den digitale omstilling kan være nøglen til at øge produktiviteten og væksten og dermed fundamentet for vores fælles velstand i fremtiden.

Derfor skal vores virksomheders digitale fremtid være tryg og bedre sikret imod hackere og andre cyberkriminelle,« siger Brian Mikkelsen.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.