Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Regeringen vil afsætte en milliard til terrorbekæmpelse

Efterretningstjenesterne får bedre muligheder for at overvåge internettet, bekæmpe ekstremister i udlandet og ansatte flere agenter, erfarer Berlingske.

En politibil dækket med blomster efter weekendens terrorattentater.
En politibil dækket med blomster efter weekendens terrorattentater.

Regeringen vi nu afsætte én milliard ekstra kroner til 12 konkrete initiativer til en øget anti-terrorindsats i Danmark.

Med planen, der har fået navnet »Et stærkt værn mod terror«, får både Politiets Efterretningstjeneste (PET) og Forsvarets Efterretningstjeneste (FE) bedre muligheder til at bekæmpe terrorisme i ind- og udland.

Ifølge Berlingskes oplysninger lægger regeringen blandt andet op til give FE nye beføjelser til at overvåge ekstremister i udlandet. Her er fokus først og fremmest på de personer, som drager i krig i Syrien, som i myndighedernes øjne risikerer at blive radikaliseret.

Der afsættes i alt 415 ekstra millioner kroner til Forsvarets Efterretningstjenestes arbejde over de næste tre år. Udover en ny hjemmel til at overvåge ekstremister i udlandet, får FE flere ressourcer til at overvåge internettet, og da flere ekstremister ifølge myndighederne benytter sig af krypterede mails, får efterretningstjenesterne flere penge til at bearbejde det indsamlede materiale.

Derudover får efterretningstjenesterne flere penge til at ansætte såkaldte »kildeførere« - også kendt som agenter, der opererer i ekstremistiske miljøer.

Regeringen afsætter desuden ekstra 55 millioner kroner til flere livvagter i PET. 150 millioner kroner går til IT og analyser hos PET og politiet.

Planen skal finansieres ved, at regeringen i år afsætter i omegnen af 150 millioner kroner. Disse penge tages fra reserver på finansloven samt reserver i forsvarets budget. De resterende penge skal findes i forligskredsene bag FE og PET.

De 12 punkter bliver officielt præsenteret på et pressemøde med statsminister Helle Thorning-Schmidt, økonomi- og indenrigsminister Morten Østergaard (R), justitsminister Mette Frederiksen (S) og forsvarsminister Nicolai Wammen (S) klokken 12:30 i Statsministeriet.

Både SF og Enhedslisten har meldt sig klar til at diskutere flere ressourcer til politiet og Politiets Efterretningstjeneste efter weekendens terrorangreb.

De borgerlige partiledere opstillede onsdag i en kronik i Jyllands-Posten fem punkter til en terrorpakke, der ifølge dem vil sikre, at politiet og efterretningstjenesterne i fremtiden bliver bedre rustet til at bekæmpe terror.

Opdateres.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.