Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Regeringen varsler hjælp til unge uden uddannelse eller job

I næste uge kommer ekspertgruppe med anbefalinger til 70.000 unge, der står uden job eller ungdomsuddannelse.

Arkivfoto: 70.000 unge står uden job eller uddannelse, og det kalder på handling, mener undervisningsminister Merete Riisager (LA).
Arkivfoto: 70.000 unge står uden job eller uddannelse, og det kalder på handling, mener undervisningsminister Merete Riisager (LA).

70.000 unge står uden job eller uddannelse, og det kalder på handling, mener undervisningsminister Merete Riisager (LA).

En ekspertgruppe kommer i næste uge med anbefalinger til, hvad der kan gøres for at finde bedre veje til en ungdomsuddannelse.

»Der er mange unge menneskers liv på spil. De skal have tidlig hjælp, så de ikke føler, at de støder hovedet mod muren flere gange«.

»For mange unge bliver uddannelsesnomader, som kommer forbi tilbud efter tilbud, uden de reelt rykker sig«, siger Merete Riisager i en pressemeddelelse.

Gruppen af unge udgør omkring seks procent af de unge i alderen 15-29 år.

Målet med ekspertgruppens arbejde er, at alle unge skal have et tilbud, som hjælper dem videre i uddannelse eller beskæftigelse.

Fællestræk for de unge er, at halvdelen af dem ikke opnåede mindst 02 i dansk og matematik, da de færdiggjorde grundskolen.

Geografisk er de unge ikke lige fordelt i hele landet. Odsherred Kommune har den højeste andel af unge uden hverken uddannelse eller job.

Det koster samfundet mange milliarder kroner årligt, at mange unge helt mister kontakten til arbejdsmarkedet og ikke kommer i gang med en uddannelse.

Det viste en analyse af hver årgang af de dengang 25-29-årige fra Rockwool Fondens Forskningsenhed sidste år.

Det var en del af Venstres regeringsgrundlag i 2015 at få undersøgt området til bunds. Arbejdet blev nedsat af undervisningsministerens forgænger.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.