Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Regeringen stiller ultimatum til rød blok om karakterkrav

Regeringen sætter et ultimatum: Gå på kompromis med karakterkravet eller forlad forhandlingerne om reform.

København: Regeringen lægger ikke op til, at forhandlingerne om en ny gymnasieform skal blive en diskussionsklub.

Meldingen fra Venstre til oppositionen er nemlig, at partierne skal acceptere regeringens karakterkrav, eller også skal partierne forlade forhandlingerne.

Det skriver Politiken.

Socialdemokraterne, De Radikale og SF er dog ikke glade for et karakterkrav på 4 i dansk og matematik. De Radikale og Socialdemokraterne har dog luftet idéen om et karakterkrav på 2.

Socialdemokraternes undervisningsordfører, Annette Lind, vil ikke fortælle, hvordan hendes parti vil reagere på, at regeringen fremsætter et ultimatum i forhandlingerne.

- Nu lytter vi til ministeren. Jeg håber, der er et reelt forhandlingsrum. Jeg kan ikke sige noget om det, fordi det er selvfølgelig en diskussion, vi skal have med ministeren, siger hun til Politiken.

Tidligere onsdag sagde Annette Lind til Ritzau, at et karakterkrav på 4 blandt andet ville hæmme landområderne.

- Vi ved, at det vil ramme socialt skævt. Det rammer mønsterbryderne, og det rammer geografisk skævt, lød det.

Undervisningsminister Ellen Trane Nørby (V) mødes med Annette Lind torsdag, skriver Politiken.

Også SF's undervisningsordfører Jacob Mark har møde med ministeren torsdag.

- Jeg vil sige til hende, at jeg ikke anerkender den præmis. Der er en historisk tradition for brede uddannelsesforlig. Vi går ingen vegne. Så må hun smide os ud af forliget. Vi går efter en bred politisk aftale, siger han.

Og hos gymnasieeleverne er det også bekymrende, hvis det bliver et smalt forlig.

- Det er en meget voldsom tilgang til forhandlinger om noget så essentielt som gymnasieuddannelsen.

- Uddannelsessystemet har tradition for brede forlig, og det er fordi, at det er vigtigt for eleverne, at der ikke bare pludselig bliver ændret i deres uddannelse, siger Veronika Ahrensbøll Schultz, forkvinde for Danske Gymnasieelevers Sammenslutning.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.