Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Regeringen siger god for 28 nye forsøg i frikommuner

Et forsøg med nye midlertidige boliger til unge hjemløse er blandt de forsøg, regeringen imødekommer.

Arkivfoto. »Regeringen vil have den offentlige sektor til at køre længere på literen. Derfor er det godt, at vi nu er klar til at sætte yderligere turbo på forsøg, der gør hverdagen enklere i kommunerne,« siger ministeren.
Arkivfoto. »Regeringen vil have den offentlige sektor til at køre længere på literen. Derfor er det godt, at vi nu er klar til at sætte yderligere turbo på forsøg, der gør hverdagen enklere i kommunerne,« siger ministeren.

Deleboliger for enlige mødre, udlån af busser til borgerne, samarbejde om akut sygepleje, færre krav om lægeattester for grupper af ledige og nye midlertidige boliger til unge hjemløse.

Det er nogle af de idéer, som landets frikommuner ønsker at prøve af fremover. Og regeringen imødekommer i anden ansøgningsrunde helt eller delvist 28 ud af 38 nye forsøg, som kommuner har spillet ind med.

I slutningen af sidste år sagde regeringen helt eller delvist ja til 18 forsøg.

Økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll (LA) ser frem til, at forsøgene i frikommunerne kører videre.

»Regeringen vil have den offentlige sektor til at køre længere på literen. Derfor er det godt, at vi nu er klar til at sætte yderligere turbo på forsøg, der gør hverdagen enklere i kommunerne,« siger ministeren.

»Ligesom nye biler testkøres, inden de slippes løs på vejene, så giver frikommuneforsøgene os mulighed for at teste nye idéer, inden vi tager stilling til, om de er køreklar. «

»Jeg håber derfor, at Folketingets partier også vil give grønt lys, når de til efteråret skal behandle lovforslaget,« siger Simon Emil Ammitzbøll.

Lovforslaget med forsøgshjemlerne fra første ansøgningsrunde er vedtaget i Folketinget og træder i kraft den 1. juli 2017.

Simon Emil Ammitzbøll sætter pris på kommunernes kreativitet.

»Uden kommunernes idérigdom ville der ikke være nogen frikommuneforsøg.«

»Derfor sætter jeg pris på, at frikommunerne igen spiller ind med gode ideer til forbedring af kvaliteten og effektiviteten i den offentlige sektor. «

»Nu er det så op til Folketinget at sikre lovgrundlaget for de nye forsøg,« siger han.

De nye forsøg kan sættes i gang fra 1. januar 2018, hvis der er opbakning fra Folketinget.

Der følger yderligere en ansøgningsrunde om konkrete forsøg. Fristen for den er 1. november 2017.

I alt 44 kommuner fordelt på otte netværk er med i frikommuneforsøget.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.