Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Regeringen polstrer pengepose til udflyttede offentligt ansatte

Hjælpepakken til offentligt ansatte, hvis job forlader hovedstaden, øges af regeringen.

København. Regeringen skruer op for hjælpen til de offentligt ansatte, hvis arbejdsplads er blevet flyttet ud af hovedstaden. Det skriver Politiken.

De medarbejdere, som ikke ønsker at flytte med jobbet til provinsen, kan fremover bruge 25.000 kroner på at finde et nyt arbejde med hjælp fra konsulenter eller via jobtræning og efteruddannelse.

Det har den statslige arbejdsgiver, Moderniseringsstyrelsen, skrevet under på, skriver Politiken. Tidligere kunne de ansatte maksimalt bruge 15.000 kroner.

- Vi har haft en god dialog med de faglige organisationer og har lyttet til, hvordan de har oplevet den første flytterunde, siger innovationsminister Sophie Løhde (V) i en skriftlig kommentar til avisen.

- Vi har både set på, hvordan vi nemmere kan fastholde medarbejdere eller hjælpe de medarbejdere godt videre, som ikke vælger at flytte med.

Med den nye pakke bliver de statslige arbejdsgivere opfordret til i langt højere grad at tilbyde fordelagtige pendlertilskud og attraktive bonusordninger til de nøglemedarbejdere, der er parate til at blive eller til i det mindste at hjælpe nye kolleger og organisationer på plads i en overgangsperiode, inden de selv tjekker ud.

10.000 kroner i fastholdelsesbonus er det beløb, aftalen opererer med.

Det er en klar forbedring, mener HK Stat, der repræsenterer en stor del af de ansatte i staten. Derfor er fagforeningen særligt interesseret i, hvad der bliver gjort for dem, der ikke flytter med.

- Det er kun 3-6 procent af vores medlemmer, der flytter med, når arbejdspladsen flytter til den anden side af Storebælt, viser erfaringen, siger Rita Bundgaard, der er formand for HK Stat, til Politiken.

- Resten står tilbage uden job. Derfor står vi med en stor gruppe af mennesker, der skal finde nye job, og vi er glade for, at der nu er bedre muligheder for at hjælpe dem.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.