Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Regeringen og Enhedslisten tæt på dagpengekompromis

Efter måneders tovtrækkeri er regeringen og Enhedslisten tæt på et gennembrud i forhandlingerne om de udfaldstruede dagpengemodtagere: Ledige tilbydes seks måneders forsørgelse.

Enhedslistens Johanne Schmidt-Nielsen og Frank Aaen. Partiet har modtaget et nyt dagpengeudspil fra regeringen i de verserende dagpengeforhandlinger.
Enhedslistens Johanne Schmidt-Nielsen og Frank Aaen. Partiet har modtaget et nyt dagpengeudspil fra regeringen i de verserende dagpengeforhandlinger.

Regeringen og Enhedslisten er tæt på et kompromis i den højspændte sag om de udfaldstruede dagpengemodtagere.

Berlingske erfarer, at regeringen under finanslovforhandlingerne har tilbudt Enhedslisten en model, der sikrer de udfaldstruede en ydelse, der svarer til kontanthjælp, i et halvt år, selv om de kun deltager i uddannelsesforløb af f.eks. 10 ugers varighed. Kravet er, at de tidligere dagpengemodtagere er jobsøgende, at uddannelsesforløbet er opkvalificerende for den enkelte, og at forløbet er godkendt af en sagsbehandler.

Enhedslistens top er særdeles fåmælt omkring tilbuddet, men gruppeformand Per Clausen er ikke afvisende.

- Jeg synes, det lyder spændende, men vi har ikke nogen aftale med regeringen om noget som helst – endnu, siger Per Clausen.

Ifølge Berlingskes oplysninger er der nu en indbyrdes forståelse mellem regeringen og Enhedslisten om en overordnet model. Enhedslisten havde helst set ændringer af selve dagpengereglerne, men har erkendt, at det ikke vil lykkes under finanslovsforhandlingerne.

Forhandlerne diskuterer i stedet, hvad man f.eks. skal kalde den særlige ydelse som svarer til kontanthjælpssatsen, og hvilke uddannelsesforløb og kurser, der skal berettige den særlige ydelse.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.