Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Regeringen og EL omlægger mediestøtten

Regeringen og Enhedslisten er blevet enige om en omlægning af mediestøtten.

Regeringen og Enhedslisten er blevet enige om en ny mediestøtte. Her billede fra Berlingskes newsroom.
Regeringen og Enhedslisten er blevet enige om en ny mediestøtte. Her billede fra Berlingskes newsroom.

Danske dagblade kan nu se frem til at gå fra distributionsstøtte til produktionsstøtte.

Det står klart, efter regeringen og Enhedslisten fredag er blevet enige om en omlægning af mediestøtten.

- Jeg er glad for, at vi nu har skabt rammerne for, at den danske medieverden, inklusive de nye internetbaserede medier, kan tilgodeses med mediestøtteordningen, siger kulturminister Marianne Jelved (R) i en pressemeddelelse.

- Kernen i aftalen med Enhedslisten er, at vi går fra distributionsstøtte til produktionsstøtte. Det betyder, at vi støtter journalister og redaktionelt indhold i stedet for papir og tryksværte. Dermed kommer støtten på omgangshøjde med nutidens mediebillede, hvor nyheder formidles gennem både papiravis, internet og mobile platforme, siger ministeren.

Der oprettes desuden en supplementsordning, hvorfra der kan ydes støtte til små, landsdækkende dagblade, »der i særlig grad har indhold af betydning for samfundet og den demokratiske debat«.

Blandt elementerne i mediestøtteordningen, der vil være fuldt implementeret efter en treårig overgangsperiode, er desuden en oprettelsen af en innovationspulje, »hvorfra der tildeles projektstøtte til etablering af nye medier og udvikling af eksisterende medier samt saneringsstøtte i forbindelse med akutte økonomiske problemer«.

Det er dog ikke lykkedes at få en bred aftale på plads i Folketinget.

- Jeg synes, at det er ærgerligt, at det ikke er lykkedes at få en bred aftale om den nødvendige modernisering af mediestøtten. Alt i alt har vi lavet en rigtig god mediestøtteordning, som jeg glæder mig til at gennemføre sammen med Enhedslisten, siger Marianne Jelved.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.