Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Regeringen og EL afskaffer sukker- og fedtafgift

Regeringen og Enhedslisten er enige om en afgifts- og konkurrencepakke, der blandt andet afskaffer de omstridte afgifter på fedt og sukker.

Arkivfoto.
Arkivfoto.

Fedtafgiften er fortid, og sukkerafgiften bliver ikke indført.

Det ligger fast, efter at regeringen og Enhedslisten lørdag er blevet enige om en afgifts- og konkurrencepakke, der også nedsætter afgiften på elvarme og genindfører skattefradraget fra medarbejdere udstationere i udlandet.

Målet med afskaffelsen og nedsættelsen af afgifterne er at sikre billigere priser til forbrugerne og skabe bedre konkurrencevilkår for danske virksomheder, fortæller skatteminister Holger K. Nielsen (SF) i en pressemeddelelse.

- Vi må erkende, at disse afgifter gav store administrative omkostninger. Det er ikke det, der er brug for i den nuværende økonomiske situation, siger han.

- Vi har lyttet til de bekymringer, der har været, og sat handling bag ordene med en ambitiøs og fuldt finansieret afgifts- og konkurrencepakke, der giver lavere afgifter på forbrugernes varer, og samtidig sikrer bedre konkurrencevilkår for virksomhederne. Det synes jeg godt, vi kan være tilfredse med, lyder det fra skatteministeren.

Ifølge Enhedslisten var fedt- og sukkerafgifterne skyld i social ulighed.

- Afgifterne ramte socialt skævt, og nu har vi finansieret afskaffelsen af afgifterne på en måde, hvor det ikke er dem nederst i indkomstpyramiden, der betaler. Vi er tilfredse med, at uligheden i samfundet bliver lidt mindre, siger han.

Finansieringen findes ved at sænke personfradraget med 900 kroner og forhøje bundskatten med 0,19 procentpoint. Afskaffelsen af afgifterne koster staten 2,37 milliarder kroner, mens man tjener 2,39 milliarder på skatteomlægningen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.