Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Regeringen ønsker hurtigere straffe til unge kriminelle

Justitsminister Mette Frederiksen og socialminister Manu Sareen lancerer i den kommende uge en strategi for, hvordan man straffer ungdomskriminelle hurtigere. Venstre ønsker dog en endnu skrappere kurs.

Justitsminister Mette Frederiksen (S) på Nørrebro.
Justitsminister Mette Frederiksen (S) på Nørrebro.

Unge kriminelle skal mærke kriminalitet hurtigere.

Det er et af fokuspunkterne i en ny strategi over for ungdomskriminelle, som justitsminister Mette Frederiksen (S) og socialminister Manu Sareen (R) lancerer i den kommende uge, skriver Jyllands-Posten.

»Både i vores sociale system og retssystemet er der en alt for langsom reaktion. Først skal den ene myndighed tale med en anden myndighed, som skal tale med en tredje myndighed. Og så er der ventetid ved domstolen, og der skal først være en retssag. Inden vi får set os om, er der gået måneder og i værste tilfælde halve og hele år, før samfundet reagerer,« siger Mette Frederiksen til avisen.

Ministrene vil blandt andet stille større krav til, at de unge genopretter de skader, de forvolder ved deres kriminalitet.

Venstre ønsker dog at tage endnu skrappere midler i brug. Partiet vil sammen med de borgerlige partier have en særskilt ungekriminalforsorg og sænke den kriminelle lavalder til 14 år.

Nye tal viser, at ungdomskriminaliteten er faldet uafbrudt de seneste otte år, skriver Jyllands-Posten. Fra 2006 til 2014 er antallet af mistænkte og sigtelser mod 10-17-årige næsten halveret, men faldet i 2014 er det mindste, siden ungdomskriminaliteten begyndte at falde.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.