Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Regeringen nedsætter udvalg efter Qatar-millioner til stormoské

Et udvalg skal komme med anbefalinger til, hvordan sponsorater til trossamfund i Danmark bliver en mere gennemsigtig proces.

Det skal fremover være krystalklart, hvem der åbner pungen for religiøse projekter i Danmark såsom den nye stormoské i København, der torsdag blev indviet.

Regeringen nedsætter ifølge DR Nyheder et eksternt udvalg, der skal komme med bud på, hvordan man skaber større gennemsigtighed, når penge strømmer til trossamfund.

»Så kan vi i fremtiden får klarhed om præcis, hvem der står bag et religiøst projekt, og om der er problematiske interesser på spil, som man skal være opmærksomme på,« skriver socialminister Manu Sareen (R) i en mail til mediet.

Han understreger, at finansieringen af stormoskéen på 150 millioner kroner doneret af den tidligere emir af Qatar gør det overordentligt svært at glæde sig over de flotte rammer, hvor muslimer kan udøve deres religion.

»Jeg synes, det er ærgerligt, når det er uigennemskueligt, hvilke betingelser der er knyttet til moskéen. Det mistænkeliggør både de muslimer, der i virkeligheden bare gerne vil udøve deres religion i ro og fred, og det skaber samtidig usikkerhed om, hvem der i virkeligheden trækker i trådene, skriver Manu Sareen i mailen til DR Nyheder.

Flere folketingspolitikere har takket nej til at deltage i indvielsen af stormoskéen blandt andre Liberal Alliances formand, Anders Samuelsen (LA), der har kritiseret, at moskéen er finansieret af oliestaten Qatar.

Blandt deltagerne er Özlem Cekic (SF), folketingspolitiker for SF.

»Jeg synes, det er positivt, at der kommer en rigtig moské til Danmark. Det sender et stærkt signal i forhold til, at der også er plads til muslimer i Danmark, og det vil jeg gerne være med til at fejre,« siger hun til Berlingske Nyhedsbureau.

Københavns Politi oplyser, at indvielsen af stormoskéen er forgået fredeligt.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.