Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Regeringen med nyt bud på 2025-plan

Regeringens planer for dansk økonomi de kommende år præsenteres tirsdag. Blandt andet med pensionsforslag.

Erhvervsminister Brian Mikkelsen økonomi- og indenrigsministeren Simon Emil Ammitzbøll finansminister Kristian Jensen vil torsdag d. 1. juni præsentere regeringens 2025-udspil. (Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix 2017)
Erhvervsminister Brian Mikkelsen økonomi- og indenrigsministeren Simon Emil Ammitzbøll finansminister Kristian Jensen vil torsdag d. 1. juni præsentere regeringens 2025-udspil. (Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix 2017)

I efteråret 2016 måtte Venstre-regeringen opgive at komme igennem med sin 2025-plan, fordi den ikke kunne finde politisk flertal. Siden kom Liberal Alliance og De Konservative med i regeringen.

Tirsdag klokken 13.30 fremlægger finansminister Kristian Jensen (V), erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) og økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll (LA) den nye 2025-plan.

* For at holde styr på de offentlige udgifter har skiftende regeringer i de senere år opereret efter mellemfristede økonomiske planer.

* I de senere år har det været en 2020-plan, som har haft bred opbakning fra både Venstre og Socialdemokratiet.

* 2025-planen ventes ikke at indeholde konkrete politiske udspil.

* I stedet ventes den at vise, hvordan økonomien ser ud i 2025, hvis ikke politikerne gør noget. Og hvordan økonomien kunne se ud, hvis politikerne eksempelvis får flere til at gå fra offentlig forsørgelse til arbejde.

* Sideløbende med planen vil regeringen præsentere et udspil til en pensionsreform. Det skal indeholde incitamenter til at arbejde længere og incitamenter til at spare mere op til alderdommen.

* Planen har navnet "Vækst og Velstand 2025".

Kilder: DR, Ritzau

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.