Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Regeringen kritiseres for at svigte prostituerede

Fagbevægelsens ledende figurer kritiserer regeringen for at svigte de prostituerede ved at droppe forbud mod købesex.

Under overskriften »Uforståelig og skuffende beslutning« kritiserer 3Fs Poul Erik Skov Christensen, LOs Harald Børsting, FTFs Bente Sorgenfrey, Metals Claus Jensen og fire andre fagforeningsledere regeringen for at have droppet et forbud mod købesex. Det gør de i et debatindlæg i Politiken lørdag.

- Det er dybt skuffende. Det er et levn fra fortiden, at man stadig har mulighed for at købe et andet menneske til seksuelle ydelser. Vi burde være kommet meget længere i 2012, siger 3F-formanden, Poul Erik Skov Christensen, ifølge Politiken.

FOA-formand Dennis Kristensen mener ifølge avisen, at regeringens linje vidner om mangel på politisk rygrad, eftersom både Socialdemokraterne og SF længe har villet forbyde købesex.

- Regeringen har ofte undskyldt sig med, at der ikke var 90 mandater. Når man så endelig har det, vælger man alligevel at stikke hovedet i busken. Det ærgrer mig, at regeringen igen og igen dropper de forslag, hvor de ville være et alternativ til den tidligere regering, siger han.

Socialminister Karen Hækkerup (S) skriver i en mail til Politiken, at regeringen har vægtet et eventuelt forbuds konkrete virkning – ikke symbolværdien.

- Vi har lyttet til Straffelovrådets eksperter og mange prostitueredes egne udsagn og på den baggrund konkluderet, at et forbud mod køb af sex ikke vil hjælpe de prostituerede. Og det er altså dem, det handler om, også selv om fagbevægelsen ser det anderledes, skriver hun.

En ny Megafonmåling viser, at lidt over en fjerdedel af S og SFs vælgere betragter det manglende forbud som et løftebrud, skriver Politiken.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.