Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Regeringen kommer med nyt bud på 2025-plan

Regeringens planer for dansk økonomi de kommende år præsenteres tirsdag. Blandt andet med pensionsforslag.

Finansminister Kristian Jensen (V) ankommer til forhandlingerne i selskab med Sophie Løhde (V) og Simon Emil Ammitzbøll (LA).
Finansminister Kristian Jensen (V) ankommer til forhandlingerne i selskab med Sophie Løhde (V) og Simon Emil Ammitzbøll (LA).

Der bliver ikke noget af at hæve pensionsalderen ud over det, der allerede er aftalt.

Men hvad der så skal til for at sikre dansk økonomi, nu hvor regeringen har opgivet det, der ellers har været en af dens kongstanker, kommer der svar på tirsdag.

Her vil finansminister Kristian Jensen (V), økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll (LA) og erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) præsentere regeringens 2025-plan.

Regeringen vil også komme med et udspil til tilbagetrækningsreform. Det forventes at indeholde forslag til løsning på problemet med, at det for en voksende gruppe af danskere ikke kan betale sig at spare op til pension.

Det har også været fremme, at regeringen vil komme med et vækstudspil som led i planen.

Tilbage i august præsenterede statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) sin første 2025-plan.

Men forhandlingerne om den stort anlagte pakke med både SU-udspil, pensionsreformer og en række vækstforslag strandede på, at Liberal Alliance ultimativt krævede lettelser af topskatten.

Noget som Dansk Folkeparti og dermed et politisk flertal lige så ultimativt afviste.

Striden endte med, at Liberal Alliance og De Konservative kom med i regeringen, der indtil da kun bestod af Venstre.

Det er baggrunden for, at der nu skal præsenteres en ny 2025-plan som er et fælles udspil fra alle tre regeringspartier.

Samtidig præsenteres den periodevise status over dansk økonomi, Økonomisk Redegørelse.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.