Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Regeringen klar til at stemple Syrien-krigere som landsforrædere

Tidligere mente regeringen ikke, at man kunne tale om »landsforræder« i juridisk forstand. Nu lyder der andre toner fra regeringen. Venstre glæder sig over kursskiftet.

Regeringen vender nu på en tallerken og er klar til at gøre det muligt at dømme danske Syrien-krigere, som kæmper side om side med terrororganisationen Islamisk Stat (IS), som landsforrædere. Det skriver dr.dk.

»Hvis man rejser fra Danmark og tilslutter sig Islamisk Stat og kæmper imod danske soldater, så mener jeg, at man begår landsforræderi. Jeg vil gerne sikre mig, at juraen kommer på plads, men det er mit klare politiske signal,« siger justitsminister Mette Frederiksen (S) til dr.dk.

Da debatten rasede i efteråret, lød det anderledes fra regeringen. Dengang understregede udenrigsminister Martin Lidegaard (R) fra Folketingets talerstol, at betegnelsen »landsforræder« ikke fandtes i juridisk forstand.

Venstre glæder sig over regeringens kursskifte.

»Det går rigtig stærkt i regeringen for tiden. Nu mener man tilsyneladende i modsætning til tidligere godt, at man kan dømme danske Syrien-krigere for landsforræderi, hvis de bekæmper danske styrker. Det er en positiv kovending,« siger integrationsordfører Martin Geertsen (V) i en skriftlig kommentar til Berlingske Nyhedsbureau.

Trods de rosende ord mener han ikke, regeringens udspil er tilstrækkeligt:

»Problemet er, at det vil være utrolig vanskeligt for myndighederne at rejse sigtelse - også i sager om landsforræderi. Derfor skal der mere til. De blå partier foreslår derfor, at alene ophold i terrorzonerne skal være ulovligt med mindre, man har et lovligt ærinde,« siger Martin Geertsen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.