Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Regeringen klar til at droppe politiskole i Herning

Der skal stadig bygges ny politiskole, men den skal ikke nødvendigvis ligge i Herning, siger justitsminister

Regeringen er klar til at diskutere med andre partier, hvor en ny politiskole skal ligge. Hidtil har regeringen peget på, at den skulle bygges i Herning, men nu bøjer justitsminister Søren Pape Poulsen (K) sig.

- Der har været en række kritiske røster ude omkring placeringen af politiskolen i Herning. Placeringen skal ikke være det afgørende, siger ministeren i en skriftlig kommentar.

Han peger på, at det vigtigste er, at politiet får en ny politiskole.

- Derfor rækker vi nu hånden frem og siger, at skolen ikke behøver at ligge i Herning. Hvis forligskredsen har ønsker om andre placeringer, så er regeringen klar til at se på det, siger han.

Sagen om placeringen af den nye politiskole i Vestdanmark er blevet noget af en hovedpine for justitsministeren.

Den tog for alvor fart, da den daværende justitsminister Søren Pind (V) i november sidste år meldte ud, at Venstre-regeringen havde besluttet at placere den nye politiskole i Herning.

Det var flere partier, herunder Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet, imod. Partierne er ligeledes imod nybyggeri. De mener i stedet, at der skal bruges eksisterende bygninger til en ny skole.

Men så langt er justitsministeren ikke parat til at gå.

- Regeringen ønsker, at det skal være nybyggeri, fordi Rigspolitiet, Politiforbundet, politiets undervisere og de bygningseksperter, der har arbejdet med politiskolen, alle anbefaler nybyggeri.

- Jeg har derfor indkaldt til møde i forligskredsen på mandag, så sagen forhåbentlig snart kan få sin afslutning, siger Søren Pape Poulsen.

Det er de tre regeringspartier, Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti, der er med i aftalen om en ny politiskole i Vestdanmark.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.