Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Regeringen har fundet og brugt 4,4 milliarder

Regeringen fremlægger, hvor mange penge det er lykkedes at spare ved modernisering i det offentlige. Pengene er allerede brugt igen på velfærd.

Kommunerne bruger mindre papir og slikker færre frimærker. I stedet er der travlt i danskernes e-bokse.

Effektiviseringen i det offentlige har frigjort 4,4 milliarder kroner i den offentlige sektor siden 2012. Penge, som allerede er brugt på nye velfærdsinitiativer, skriver Jyllands-Posten.

En ny redegørelse fra Finansministeriet under overskriften »Fælles velfærd« lister op, hvor langt regeringen er kommet med den modernisering, som skal frigøre i alt 12 milliarder kroner frem mod 2020.

Finansminister Bjarne Corydon (S) fremlægger resultatet sammen med økonomi- og indenrigsminister Morten Østergaard (R).

»Vi er nået ganske langt: lidt over en tredjedel af vejen med de 12 milliarder kroner, vi har sat som mål. Ja, det, synes vi vist begge to, er tilfredsstillende,« siger Bjarne Corydon ifølge Jyllands-Posten.

Da regeringen tilbage i 2013 fremlagde sin moderniseringsplan blev den kritiseret for at være »talmagi«, og Venstre advarede om fugle på taget.

Men Morten Østergaard mener, de nye tal dokumenterer, at regeringens målsætning frem mod 2020 kan nås.

Det har især været øget digitalisering, som har givet penge i statskassen, og ministrene forbereder danskerne på, at der kommer mere af den dur fremover.

Bjarne Corydon fortæller, at der er en ny digital strategi på vej, som går meget længere end e-bokse. Der er eksempelvis tale om telemedicin, hvor en læge kan diagnosticere via et videolink, og nye robotter i hjemmeplejen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.