Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Regeringen får kritik for at bryde med lovet skattestop

Fonde bliver beskattet hårdere med ny finanslov, og det er i strid med regeringsgrundlaget, mener flere.

Et af de vigtigste punkter i Venstres regeringsgrundlag er et totalt skattestop, men det bliver brudt med den netop indgåede finanslov, skriver Børsen.

Ifølge avisen betyder finansloven hårdere beskatning af erhvervsdrivende fonde, fordi det såkaldte konsolideringsfradrag falder fra 125 til 100 procent. Dermed stiger skatten, når fondene uddeler penge til almennyttige formål som forskning, kultur og sport.

I regeringsgrundlaget fra juni står der ellers, at "regeringens skatte- og byrdestop indebærer, at regeringen ikke vil hæve nogen skat eller afgift i denne valgperiode", og at "det indebærer, at der som udgangspunkt ikke kan gennemføres skatteomlægninger."

Både Henriette Kinnunen, chefjurist i Cepos, og Flemming Besenbacher, bestyrelsesformand i Carlsberg og Carlsbergfondet, frygter, at regeringen bevæger sig ud på en glidebane til at hæve andre skatter.

Finansordfører Benny Engelbrecht (S) kalder samtidig det lavere konsolideringsfradrag et brud på regeringens skattestop.

Claus Hjort Frederiksen skriver dog i en mail til Børsen, at det lavere konsolideringsfradrag "naturligvis ligger fuldt ud inden for rammerne af skattestoppet".

Med det lavere fradrag forventes fondene ifølge avisen at betale cirka 200 millioner kroner mere i skat om året.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.