Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Regeringen er i mål på akutjob

Der er nu opslået flere akutjob, end regeringen oprindeligt havde sat sig som mål. Socialdemokraternes politiske ordfører kalder jobordningen en succes.

Magnus Heunicke.
Magnus Heunicke.

Regeringen har nået sit mål om 12.500 opslåede akutjob, viser tal fra Arbejdsmarkedsstyrelsen. Tirsdag aften ligger antallet af opslåede akutjob på 12.731, og det glæder ikke overraskende Socialdemokraternes politiske ordfører, Magnus Heunicke.

»Det viser, at de redskaber, regeringen har taget i brug, virker. Kort sagt. Det viser også, at den meget skingre kritik, som ikke mindst Venstre har stået bag, er faldet fuldstændig til jorden,« siger han til Berlingske Nyhedsbureau.

Mens offentlige virksomheder har været flittige til at slå i alt 8.756 akutjob op, så halter det noget for de private firmaer. Her var målet, at der skulle slås 7.500 akutjob op, men på nuværende tidspunkt tegner de private virksomheder blot for 3.744 jobopslag, der er særligt målrettet de langtidsledige. Magnus Heunicke mener dog ikke, at det bør give anledning til kritik af de private virksomheder.

»Det er på tide at rose både de offentlige og private virksomheder for at udvise samfundssind midt i krisetiden. Det er for tidligt at drage den konklusion, at de private ikke har gjort nok,« siger han og påpeger, at målet for akutjobbene oprindeligt først skulle have været indfriet til sommer.

»Nu har vi passeret det allerede nu. Og jeg er sikker på, at de private virksomheder også vil nå deres andel,« tilføjer Socialdemokraternes politiske ordfører.

Han betegner akutjob-ordningen som en succes, selvom der har været kritik fremme af, at mange af de opslåede akutjob ikke går til langtidsledige.

»Det er lykkedes os at skabe mere end 12.500 jobåbninger målrettet den gruppe af langtidsledige, som ellers ville blive ramt af de kortere dagpenge. De jobåbninger, som de ikke kunne finde før, dem kan de så finde nu. Det har selvfølgelig ikke betydet, at alle jobåbninger så er blevet besat af en langtidsledig. Det var der heller ingen, der regnede med. Men de har fået muligheden, og mange af dem er faktisk kommet ind på arbejdsmarkedet«, siger han til Berlingske Nyhedsbureau.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.