Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Regeringen drosler grænsekontrol ned med 40 mand

Oppositionen kræver nu svar på, om det vil medføre flere flygtninge og migranter til Danmark.

Nedproslingen af grænsekontrollen sker selv om regeringen gentagne gange over for EU har forsvaret den grænsekontrol, der blev iværksat 4. januar. Årsagen til, at indsatsen nu bliver skåret til, er, at der ifølge politiet ikke længere er et stort tryk på grænsen.
Nedproslingen af grænsekontrollen sker selv om regeringen gentagne gange over for EU har forsvaret den grænsekontrol, der blev iværksat 4. januar. Årsagen til, at indsatsen nu bliver skåret til, er, at der ifølge politiet ikke længere er et stort tryk på grænsen.

København: Regeringen drosler nu kontrollen ved Danmarks landegrænser ned med 40 mand, skriver Jyllands-Posten.

Det sker, selv om regeringen gentagne gange over for EU har forsvaret den grænsekontrol, der blev iværksat 4. januar.

Årsagen til, at indsatsen nu bliver skåret til, er, at der ifølge politiet ikke længere er et stort tryk på grænsen.

- Politiet har undersøgt, om man på grund af det lavere aktivitetsniveau ved grænsen vil kunne skrue ned på antallet af betjente. Det er politiets vurdering, at man kan, sagde justitsminister Søren Pind (V) tirsdag ifølge Jyllands-Posten.

- At der i øjeblikket er færre, der kommer over den danske grænse, ændrer ikke på, at flygtninge- og migrantsituationen i Europa samlet set tilsiger, at det er nødvendigt med grænsekontrol, tilføjede han.

For mindre end en måned siden begrundede udlændingeminister Inger Støjberg (V) kontrollen med, at "antallet af asylsøgere synes at forblive på et relativt højt niveau".

Socialdemokraterne kræver svar på, om neddroslingen ventes at medføre en øget tilstrømning af flygtninge og migranter til Danmark.

- Når man neddrosler med 40 årsværk, bliver det jo en dårligere indsats, siger retsordfører Trine Bramsen til Jyllands-Posten og fortsætter:

- Grænseindsatsen er netop sat op for at holde tilstrømningen nede og sikre, at der ikke kommer nogen ind, der ikke har et lovligt ærinde. Derfor er det relevant at få svar på, om der nu vil komme flere ind i Danmark.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.