Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Regeringen dropper omtalt loft over børnepenge

Ambitionen om at barbere børnepengene for barn tre og opefter er blevet droppet, da skatteaftalen blev mindre.

Dennis Flydtkjær fra Dansk Folkeparti.
Dennis Flydtkjær fra Dansk Folkeparti.

København. Børnechecken overlever i sin nuværende form ifølge tirsdagens skatteaftale mellem regeringen og Dansk Folkeparti.

Regeringen foreslog i august at barbere børnechecken for barn nummer tre til 75 procent og fjerne ydelsen for barn nummer fire og opefter.

Venstres skatteordfører, Louise Schack Elholm, bekræfter nu over for Altinget, at forslaget er taget af bordet.

- Tanken var jo, at de fleste mennesker ville blive kompenseret gennem indkomstskattelettelser. Men efterhånden som skatteudspillet er blevet mindre, kan vi heller ikke kompensere dem i samme grad, så derfor har vi droppet det, siger hun til netmediet.

Omkring 95.000 familier stod til at miste penge som følge af regeringens forslag. En børnefamilie modtager mellem 11.000 og 18.000 kroner årligt per barn afhængigt af barnets alder.

Forslaget om at lægge loft over børnechecken indgik i den tidligere V-regerings 2025-plan og så igen dagens lys, da VLAK-regeringen spillede ud med sin noget mere ambitiøse skattereform i efteråret.

Men i kraft af, at reformen blev knap så ambitiøs, er behovet for et loft over børnepengene ifølge Dansk Folkeparti forsvundet.

- Hvis man havde lavet den store skattereform, havde man haft behov for de 400 millioner kroner. Men nu da vi kunne nøjes med den lille øvelse, var der ikke længere behov for at kigge på børneydelsen, siger skatteordfører Dennis Flydtkjær til Altinget.

Regeringens forslag var især rettet mod flygtninge- og indvandrerfamilier med mange børn. Dem ønsker Dansk Folkeparti fortsat at målrette reglerne efter.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.