Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Regeringen dropper forslag om andelsbeskatning

Regeringen trækker forslaget om ændret andelsbeskatning med omgående virkning, oplyser Økonomi- og Indenrigsministeriet.

Lovforslaget, der blev fremsat fredag, ville have betydet, at andelsselskaber fremover skulle underlægges almindelig selskabsbeskatning, således at selskaberne ville blive beskattet med 25 procent af den skattepligtige indkomst, hvor andelsselskaber i dag beskattes med en procentdel af formuen.

Forslaget har mødt voldsom kritik fra landbruget fredag, hvor formand for Landbrug & Fødevarer Martin Merrild gav udtryk for sin skuffelse og beskrev det som et dødsstød til den unikke danske andelssystem.

Med lovforslaget, der nu er blevet droppe, lagde regeringen samtidig op til at ændre beskatningen af andelsbeviserne hos landmændene, så udlodning fra selskaberne fremover skal beskattes som aktieindkomst.

I dag beskattes udlodninger som personlig indkomst. Økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R) begrunder selv på Twitter tilbagetrækningen af forslaget med, at det ikke hænger sammen, efter man har afskaffet fedt- og sukkerafgiften, der også havde stor skadelig effekt på andelsselskaberne.

BNB

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.