Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

»Regeringen bør aflyse sine bevidstløse planer«

Ole Birk Olesen fra Liberal Alliance er tilfreds med, at kommunerne har skåret kraftigt de seneste år. Men 40.000 stillinger skal væk inden 2020, siger han.

Ole Birk Olesen (LA) vil slanke det offentlige yderligere.
Ole Birk Olesen (LA) vil slanke det offentlige yderligere.

Der bør skæres endnu mere i den offentlige sektor, for de seneste tre års kraftige nedskæringer i offentlige stillinger er kun et lille skridt på vejen.

Det er meldingen fra Liberal Alliances finanspolitiske ordfører, Ole Birk Olesen, efter Berlingske i dag kan fortælle, at det samlede antal ansatte i kommunerne er blevet reduceret med ca. 30.000 stillinger på bare tre år. Det lyder af meget, men Liberal Alliance vil reducere den offentlige sektor med yderligere 40.000 ansatte frem mod 2020.

- I mange år er man blevet udskreget som et ondt og hjerteløst menneske, hvis man tillod sig at sige, at den offentlige sektor godt kunne være lidt mindre. Nu kan vi se, at det sagtens kan lade sig gøre, hvis man vil, og at der er et enormt effektiviseringspotentiale i det offentlige. Det er den helt rigtige vej at gå, og vi bør fortsætte længere i den retning, siger Ole Birk Olesen. 

Kommunerne mener selv, at de store besparelser ikke er sket på bekostning af serviceforringelser, selv om flere eksperter vurderer det modsatte. Hos Liberal Alliance mener - ligesom kommunerne - at servicen er blevet bedre for borgerne, fordi effektiviseringerne i kommunerne har skabt bedre administration, digitalisering og smartere teknologi.

- Effektiviseringerne kommer desværre først, når kommunerne og det offentlige i øvrigt bliver presset til det. Men ligesom det private erhvervsliv hver dag er tvunget til at finde på nye, smartere og billigere måde at løse opgaverne på, bør det offentlige også være det. De her tal bør medføre, at regeringen bør aflyse sine bevidstløse planer om bare at lade den offentlige sektor vokse og vokse,” siger Ole Birk Olesen. 

Liberal Alliance ønsker at reducere den offentlige sektors omfang med yderligere 40.000 stillinger frem mod 2020 – reduktionerne skal ikke findes ved fyringer, men derimod ved naturlig afgang. Ole Birk Olesen fastholder, at det er en meget lille nedskæring i det store billede.

- Vi er fuldstændig overbevist om, at vi kan gøre det her endnu bedre. Vi har verdens største offentlige sektor, og det er kun en nedskæring på 5 pct i forhold til det antal ansatte, vi har i det offentlige i dag. Lige nu er niveauet kun lidt højere, end det var i 2001, siger Ole Birk Olesen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.