Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Regeringen afblæser ændring af postloven

Efter at ejerne af PostNord i sidste uge indgik en aftale, ser Ole Birk ikke behov for at ændre postloven.

Arkivfoto. Efter at ejerne af PostNord i sidste uge indgik en aftale, ser Ole Birk ikke behov for at ændre postloven.
Arkivfoto. Efter at ejerne af PostNord i sidste uge indgik en aftale, ser Ole Birk ikke behov for at ændre postloven.

Regeringen dropper nu et varslet lovforslag, der skulle give transportministeren øgede beføjelser til at sikre, at breve og pakker kan komme ud til alle danskere.

Transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen (LA) har tirsdag orienteret postforligskredsen om, at den bebudede ændring af postloven ikke vil blive fremsat på nuværende tidspunkt.

Det sker, fordi ejerne af PostNord - den danske og den svenske stat - i sidste uge indgik en fælles aftale, oplyser ministeren i en pressemeddelelse.

»Med den nye aftale om PostNord bakker de to ejere op om selskabets mulighed for at gennemføre de ændringer af deres produktionsmodel, som er nødvendige for at leve op til det gældende postforlig og inden for rammerne af den nuværende postlov,« siger Ole Birk Olesen.

Aftalen mellem staten og PostNord Danmark om varetagelsen af befordringspligten gælder til og med 2019.

Med beslutningen om at trække lovforslaget får politikerne nu ro til at diskutere den løsning, der skal gælde efter 2019.

»Postforligskredsen skal i god tid, inden statens aftale med PostNord Danmark udløber, drøfte rammerne for postservicen efter 2019,« siger Ole Birk Olesen.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.