Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Flertal i oppositionen vil stramme udlændingeloven

Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti og SF vil gøre det sværere for udlændinge at få opholdstilladelse.

Det skal være slut med, at virksomheder og udlændinge tæller gratis bolig, bil og madordning med på lønsedlen for at nå op på 400.000 kroner som indtægt.

Det mener Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti og SF, som ifølge DR endnu engang bringer regeringen i mindretal på udlændingeområdet.

Netop 400.000 kroner er beløbsgrænsen for, hvor meget en udlænding uden for EU skal kunne fremvise på en lønseddel for at få lov til at opholde sig i Danmark.

Sidste år fik de tre partier hævet beløbsgrænsen fra 375.000 kroner årligt til 400.000 kroner. Men der skal ifølge trioen altså strammes yderligere op.

- Stramningen skaber rene linjer, så vi ikke bliver trukket rundt ved næsen af firmaer eller ansatte, der laver fikumdik og tæller alt muligt med for at komme over 400.000 kroner, siger SF's beskæftigelsesordfører, Karsten Hønge, til DR.

Forslaget bekæmper social dumping, mener Socialdemokratiets udlændingeordfører, Dan Jørgensen.

- Vi bekæmper social dumping i Danmark på alle niveauer. Også her, siger han.

Venstres udlændingeordfører, Marcus Knuth, mener, at stramningen skader dansk erhvervsliv.

- Det her gør det mere kompliceret at få for eksempel en ingeniør fra USA til Danmark. Derfor kommer det til at skade dansk erhvervsliv, der hungrer efter kvalificeret arbejdskraft, siger han.

DF's udlændingeordfører, Martin Henriksen, afviser kritikken fra Venstre. 400.000 kroner om året for højt kvalificeret udenlandsk arbejdskraft er ikke særlig højt, mener han.

- Man skal ikke kunne komme udenom med nogle fiksfakserier, hvor man giver fri bil, bolig og kantineordning og på den måde reelt slipper af sted med at give meget mindre i løn, end der står i lovgivningen, siger Henriksen.

Sidste år blev den daværende Venstre-regering bragt i mindretal ved flere lejligheder af S, DF og SF på udlændingeområdet.

Foruden beløbsgrænsen skete det blandt andet i forhold til green card-ordningen og tålt ophold.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.