Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Redaktør: Velkendt Lykketoft-kritik af Thorning og Løkke

Det får næppe konsekvenser for Lykketoft, at han i lækket tale kalder Løkke en svindler, vurderer kommentator.

København: Ret kluntet. Sådan betegner politisk redaktør fra Fyens Stiftstidende, Elisabet Svane, sagen om Mogens Lykketofts lækkede tale.

Den nuværende formand for FN's generalforsamling og tidligere socialdemokratiske formand kaldte ifølge Berlingske Thorning-regeringen "talent- og profilløs" og statsminister Lars Løkke Rasmussen for "en lille svindler" i en tale ved sin 70-års fødselsdagsreception 9. januar.

- Når han åbner munden, lytter verden. Hvis han gerne ville have fortalt danskerne, at han synes, at Løkke er en svindler, har han haft mange lejligheder til at gøre det, siger Elisabet Svane til Ritzau.

- Han er tidligere partiformand, tidligere folketingsformand og nu formand for FN's Generalforsamling. Så det er kluntet at skrive det i en tale, som man sender ud til folk, hvis det ikke er noget, man vil have videre ud.

Lykketoft beklager over for Berlingske det, han betegner som "et følelsesudbrud" - og at en gæst har viderebragt noget, der "bidrager til absolut utilsigtet offentlig debat".

Han sendte selv talen ud på mail til gæsterne fem dage efter fødselsdagsreceptionen den 14. januar.

- Den er skrevet ned, så det var ikke på den måde noget vredesudbrud, siger Elisabet Svane.

- Det er svært at have et vredesudbrud, man skriver ned, fremfører som tale, og så nogle dage efter sender ud.

Adskillige politiske venner og fjender tager i Berlingske afstand over for Lykketofts hårde ord. LA-formand Anders Samuelsen kalder det direkte "uværdigt", men Elisabet Svane vurderer ikke, at det får nogen konsekvenser for hverken Lykketoft selv eller Socialdemokraterne:

- Hans synspunkter er velkendte. Lykketoft har været en af Thornings største kritikere. Hans kritik af Løkke har vi også hørt mange gange før. Han siger det på en anden og skarpere måde, men selve synspunktet har han fremført før.

- Så jeg kan ikke se, at det kan få nogen konsekvenser for ham. Han stopper i FN senere på året, vender tilbage til Folketinget - og det er der ingen, der kan tage fra ham.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.