Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Redaktør: S-baglandet rykker sammen om Thorning

Knap hver anden socialdemokratiske lokalformand mener, at Helle Thorning-Schmidt skal fortsætte som partileder, selv om hun skulle gå hen og tabe regeringsmagten.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S).
Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S).

Knap halvdelen af de socialdemokratiske lokalformænd mener, at deres partileder - statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) - skal fortsætte på posten som partiets formand, selv hvis hun taber valget.

Det viser en meningsmåling, som DR Nyheder har foretaget, og hvor 120 ud af 256 socialdemokratiske lokalformænd har svaret.

Men det er ikke specielt imponerende, mener politisk redaktør ved Radio24syv Jesper Termansen:

»Jeg synes ikke, det er imponerende, at lidt under halvdelen af formændene synes, hun skal blive,« siger Jesper Termansen, der mener, at opbakning fra 75 procent af formændene derimod ville have set helt anderledes godt ud for partiformanden.

Mens 57 af de 120 lokalformænd, DR har været i kontakt med, gerne ser, at Thorning-Schmidt fortsætter, mener 32 - cirka hver fjerde - at Thorning-Schmidt skal træde tilbage som formand, hvis hun taber regeringsmagten.

At halvdelen af lokalformændene gerne ser, at Thorning-Schmidt fortsætter, er ifølge Jesper Termansen udtryk for, at partiformanden omsider har fået lidt medvind, og at valget nærmer sig:

»Det er vel udtryk for, at hun trods alt har lidt optur personligt. Det massive tilbageslag, hun personligt måtte tage som følge af løftebrudsdiskussionen de første to et halvt år af regeringens levetid, er måske ved at fortone sig lidt nu, hvor valget snerper til,« siger den politiske redaktør, der ser flere tegn på, at partiet nu prøver at bilægge interne stridigheder og bakke partiformanden op:

»Kaffeklubberne rykker sammen, stridsøksen er begravet. Det er et fingerpeg om, at baglandet rykker sammen om lederen,« siger han.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.