Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Redaktør: Boyes popularitet toppede for 15 år siden

Anker Boye lavede det vigtigste arbejde i den sidste tid som borgmester, men var mest populær for 15 år siden.

Odense: Mens Anker Boye, Odenses borgmester gennem 23 år, har lavet sit vigtigste politiske arbejde gennem de sidste par år, toppede hans popularitet for over et årti siden.

Det fortæller Odense-redaktør ved Fyens Stiftstidende Jørgen Volmer, efter at Anker Boye torsdag aften meddelte, at han ikke genopstiller.

- Anker Boye toppede ved valget i 2001, hvor mere end hver tredje odenseaner stemte personligt på ham. Men siden da er hans personlige stemmer skrumpet til en tredjedel, så for ham personligt har det været en nedtur siden da, siger Jørgen Volmer til Ritzau.

I perioden 2001 til 2005 sad Anker Boye som ubestridt leder i Odense.

- Socialdemokratiet sad med 14 mandater ud af 29, og en god håndfuld af dem var kommet ind på hans personlige stemmer. Så det er klart, at der ikke var mange, der sagde ham imod i den periode.

- I de år blev han kritiseret for at være for magtfuldkommen og kongeagtig, siger Jørgen Volmer.

I 2005 gik det dog galt. En større skandale om overforbrug ved fejringen af H.C. Andersens 200-års fødselsdag slog skår i billedet og kostede Anker Boye valget i samme år.

Boye genvandt borgmesterposten i 2009. Men han har aldrig nået samme popularitet som før skandalen.

Det hænger sammen med, at han i de sidste år har kørt en mere erhvervsvenlig dagsorden, der i mindre grad er blevet opfattet som klassisk socialdemokratisk politik. Det er sket med et bredt flertal i ryggen.

- I de senere år er der mange, der har opfattet ham som mere borgerlig end socialdemokratisk, og synes, han er ufolkelig.

- Men han er jo stadig typen, der kender gud og hver mand. Han har boet i Odense altid og det er vigtigt for ham, at han er Anker. Ikke Anker Boye, siger Jørgen Volmer.

Jørgen Volmer vurderer, at Anker Boyes eftermæle vil blive afgjort af, om den erhvervsvenlige vækstplan, der er sat i gang, bærer frugt. Gør den det, vil han blive opfattet som en, der gjorde, hvad der var nødvendigt.

For nuværende er meningerne delte.

- Det kommer an på, hvem du spørger. Nogen kan ikke døje ham, og andre synes, han er fantastisk, siger Jørgen Volmer.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.