Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Red Barnet: Støjberg forvrænger vores budskab om barnebrude

Ministeren brugte Red Barnet-kampagne i opslag forud for samråd. Red Barnet føler sit budskab forvrænget.

Arkivfoto. Hos Red Barnet undrer generalsekretær Jonas Keiding Lindholm sig over opslaget.
Arkivfoto. Hos Red Barnet undrer generalsekretær Jonas Keiding Lindholm sig over opslaget.

Red Barnet mener, at integrations- og udlændingeminister Inger Støjberg (V) har taget et af organisationens budskaber som gidsel i et opslag på Facebook.

Fredag er ministeren i samråd om håndteringen af mindreårige asylansøgere, der har en ældre ægtefælle.

Oppositionen undrer sig over, om ministeren bevidst har brudt loven med en instruks om at adskille parrene uden at foretage en individuel vurdering.

Forud for samrådet slog Inger Støjberg et opslag op på sin Facebook-profil, hvori hun bruger en Red Barnet-kampagne og et billede af organisationens direktør, Helle Thorning-Schmidt.

Ministeren skriver blandt andet:

»Der findes 700 millioner barnebrude i verden ifølge Red Barnet, og tallet er stigende. Vi skal gøre alt, hvad vi overhovedet kan, for at forhindre barnebrude.«

»Jeg ville ønske, at flere socialdemokrater og resten af venstrefløjen lyttede til vores tidligere statsminister i denne sag.«

Hos Red Barnet undrer generalsekretær Jonas Keiding Lindholm sig over opslaget.

»Hun sætter fokus på en vigtig sag, men forvrænger vores budskab,« siger han.

»Vi taler om 700 millioner piger i verden, som får stjålet deres barndom. De får krænket deres krop og retten til at vælge, hvem de vil giftes med,« siger han:

»Og så taler vi i det her tilfælde om en håndfuld piger på danske asylcentre.«

»Vores anbefaling i de tilfælde har været at få foretaget en individuel vurdering af, om der er tvang involveret. Hvis det er tilfældet, må pigen sikres mod yderligere overgreb.«

Billedet af Helle Thorning-Schmidt er oprindeligt udsendt med en rapport ved navn »Stjålen Barndom«, som Save the Children International offentliggjorde 31. maj.

Det er samme rapport, som Inger Støjberg i sin tekst henviser til.

Helle Thorning-Schmidt selv ønsker ikke at kommentere opslaget.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.