Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Rapport: VK står bag flest skattestigninger

Skattestigningerne skyldes i langt højere grad den tidligere VK-regering end den nuværende regering, viser ny rapport fra Skatteministeriet. Venstre forsøger at omgå sandheden på skatteområdet, mener SF.

ARKIVFOTO. De Konservatives leder, Lars Barfoed, med Venstres formand, Lars løkke Rasmussen.
ARKIVFOTO. De Konservatives leder, Lars Barfoed, med Venstres formand, Lars løkke Rasmussen.

Oppositionen med Venstre i spidsen bruger for meget energi på at begræde regeringens skattestigninger, mener SFs finansordfører, Jonas Dahl. Han henviser til en ny rapport fra Skatteministeriet, der blandt andet viser, at den tidligere VK-regering står for 90 procent af en samlet stigning på 19,1 milliarder kroner i personbeskatningen fra 2010 til 2014.

- Venstres beskyldninger om stigende skatter er i strid med sandheden og på grænsen til det uvederhæftige. Når skattetrykket stiger, så skyldes det næsten udelukkende Venstres gamle aftaler. I de her år betaler danskerne blandt andet for »rødvinsreformen«, som sænkede marginalskatten og gav større skattelettelser til de rigeste. Jo mere du tjente, jo større skattelettelse, siger SF-politikeren, der refererer til VKOs skattereform fra 2009, Forårspakke 2.0.

Kritiserer opposition

Senest blev regeringen kritiseret af oppositionen i forbindelse med den aftale, der fjerner fedtafgiften og den udvidede sukkerafgift, da man var imod finansieringen, som ville få skatten til at stige med flere milliarder, lød det fra oppositionen.

Den nuværende regering har hævet skatter og afgifter for cirka fem milliarder kroner i 2012-finansloven for at betale for en række målrettede velfærdsforbedringer, men den har også sænket skatterne med skattereformen senere hen, understreger Jonas Dahl.

- Vi har aflyst sukkerafgiften og fjernet den tidligere regerings fedtafgift, iværksætterskat og multimedieskat – for blot at nævne noget, siger Jonas Dahl, der senere tirsdag sammen med Venstre skal drøfte resultaterne i Skatteministeriets rapport.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.