Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Radikale vil oprette klagenævn for aktindsigter

Radikale mener, at der er brug for et uvildigt klagenævn, der kan vurdere rimeligheden i afslag på aktindsigt.

Snart skal offentlighedsloven tages op til revision, og i den forbindelse har Radikale Venstre et forslag, der skal rette op på den kritik, der har været af loven.

Partiet mener, at der er alt for stor forskel på, hvordan det enkelte ministerier fortolker lovens paragraffer.

Derfor foreslår De Radikales politiske leder i Politiken, at man opretter et uafhængigt klagenævn.

- Jeg mener, det er ret åbenbart, at der har været en uensartet praksis, hvor nogle ministerier har været mere restriktive end andre.

- Der vil et klagenævn kunne bidrage til, at der ikke er nogen, der holder kortene tættere på kroppen end andre, siger Morten Østergaard til avisen.

Et sådant klagenævn findes også i andre lande, og i den danske udgave foreslår den radikale leder, at man lader Folketingets Ombudsmand udpege det ene nævnsmedlem.

Også Advokatrådet og det juridiske fakultet på et af de danske universiteter bør efter Østergaards mening udpege et medlem.

Han mener desuden, at nævnets afgørelser bør danne præcedens for fremtidige afgørelser.

- Det, at der kommer åbenhed omkring afgørelserne gør, at vi får skabt en praksis på tværs af ministerierne, siger han til Politiken.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.