Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Radikale vil endnu ikke pege på overborgmester i København

Efter ugers tumult i pressen har De Radikale endnu ikke besluttet, hvem partiet peger på som borgmester.

Mia Nyegaard (R).
Mia Nyegaard (R).

København. Med kun halvanden uge tilbage af valgkampen har De Radikale i København endnu ikke lagt sig fast på, hvem partiet peger på som overborgmester ved kommunalvalget.

Det skriver spidskandidat Mia Nyegaard (R) i et svar til Ritzau på Twitter.

Tidligst lørdag bliver der meldt noget ud, da hun de næste dage har kaffemøder med "alle partiets spidser".

Mia Nyegaard var et relativt ubeskrevet blad, indtil hun overtog posten som spidskandidat efter den nu afgåede beskæftigelses- og integrationsborgmester Anna Mee Allerslev.

Anna Mee Allerslev trak sig som spidskandidat og borgmester, efter at en række partifæller åbent undsagde hende, som følge af en række møgsager, der havde rod i, at hun gratis lånte rådhussalen til sin bryllupsreception.

Valgforsker Kasper Møller Hansen, Københavns Universitet, har peget på, at der bliver rørt grundigt rundt i gryden i københavnsk kommunalpolitik, hvis valgresultatet ender, som en Voxmeter-måling antyder.

Socialdemokratiet og De Radikale går tilbage, mens Enhedslisten og SF holder skansen, og Alternativet stormer ind.

Går SF, Enhedslisten og Alternativet sammen, kan de derfor tage overborgmesterposten ifølge målingen.

Alternativet har heller ikke peget på en overborgmester endnu, men har snævret det ind til Enhedslistens eller Socialdemokratiets kandidat.

Dermed er det stadig oppe i luften, om overborgmester Frank Jensen (S) får endnu en periode, eller om Enhedslistens spidskandidat, Ninna Hedeager Olsen, kan iføre sig borgmesterkæden.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.