Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Radikale Venstre er fortrøstningsfulde trods sammenbrud

EU-ordfører for det Radikale Venstre, Sofie Carsten Nielsen, ser ingen grund til at gå i panik over de sammenbrudte budgetforhandlinger i EU.

»Det er tværtimod en slags dramaturgi, som man åbenbart skal igennem,« siger de radikales EU-ordfører Sofie Carsten Nielsen om EU-topmødets sammenbrud fredag eftermiddag. Men hun mener ikke, at der er grund til bekymring.
»Det er tværtimod en slags dramaturgi, som man åbenbart skal igennem,« siger de radikales EU-ordfører Sofie Carsten Nielsen om EU-topmødets sammenbrud fredag eftermiddag. Men hun mener ikke, at der er grund til bekymring.

Budgetforhandlingerne i EU er midlertidig brudt sammen. En ny forhandlingsdato skal findes, hvor parterne igen skal mødes og finde et kompromis på de næste syv års EU-budget. Radikale Venstre tager sammenbruddet med ro.

- Det overrasker mig egentlig ikke. Det er da ærgerligt, at man ikke lige finder et kompromis i dag, men det er relativt forudset. Det er jo alvor nu, og vi sidder med nogle alvorlige krav, og det er der jo også andre, der gør. Det er set før, at man så har brug for lige at tænke lidt ekstra, siger Sofie Carsten Nielsen, EU-ordfører for Radikale Venstre.

Det er derfor heller ikke et skæbnesvangert drama, som nu udspiller sig i Bruxelles.

- Det er tværtimod en slags dramaturgi, som man åbenbart skal igennem. Sådan er det jo ind imellem også herhjemme under politiske forhandlinger, og nu sidder der altså 27 lande og skal forhandle et budget, der skal holde i rigtig mange år. Vi kan jo ikke bare komme igen næste år. Det er heldigvis kun så dramatisk hvert syvende år, siger hun.

Hun anerkender dog, at det bliver en svær forhandling, men er helt sikker på, at man finder en løsning, når regeringslederne vender tilbage til forhandlingsbordet.

- Jeg afviser ikke, at det er svært, men der er heller ikke noget, der historisk tyder på, at vi ikke kan nå et resultat. Nu skal man lige hjem og mærke efter i de forskellige lande og finde ud af, hvad der kan bære og måske fortsætte snakkende på kryds og tværs. Nu har vi filet nogle af de største knaster af, så man kan komme tilbage til forhandlingsbordet om en måned eller to. Jeg er fuldstændig fortrøstningsfuld, siger hun.

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.