Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Radikale til Pia Olsen Dyhr: Vi går ikke ind for øget brugerbetaling

De Radikale mener, at SF-formand Pia Olsen Dyhr taler usandt, når hun antyder, at de Radikale ønsker mere brugerbetaling.

Det Radikale Venstre har ikke tænkt sig at lade danskerne betale mere for at gå til lægen eller få andre offentlige ydelser.

Det slår partiets gruppeformand, Camilla Hersom (R), fast, efter SFs formand, Pia Olsen Dyhr (SF), lørdag på partiets landsmøde langede ud efter de Radikales position, når det kommer til brugerbetaling.

»Det er under lavmålet, at hun prøver at give os synspunkter, vi ikke har. Det Radikale Venstre går ikke ind for øget brugerbetaling,« slår Camilla Hersom fast.

Ifølge Pia Olsen Dyhr lytter de Radikale kun til argumenter, der støtter forslag om blandt andet »øget brugerbetaling og opgør med universelle velfærdsydelser«.

Men det er ikke sandt, siger Camilla Hersom.

»Vi har sagt, at vi ønsker en samlet analyse af brugerbetalingen for at gøre det mere socialt retfærdigt. Men vi ønsker ikke at hæve brugerbetalingen,« siger den radikale gruppeformand, der mener, at SF, hvis de vil diskutere politik, bør tage fat i emner, hvor de to tidligere regeringspartnere rent faktisk er uenige.

»Hvis vi skal have en anstændig politisk debat, så må man tage udgangspunkt i det, man rent faktisk mener og ikke anklage andre for noget, de ikke mener,« siger Camilla Hersom.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.