Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Radikale og SF savner en klar plan for indsættelse i Syrien

Danske specialstyrker, der er udsendt i Irak, får mandat til også at operere i Syrien. SF og R er imod.

De Radikale og SF ønsker ikke danske styrker i aktiv kamp i Syrien og har derfor sagt nej til regeringens ønske om at lade styrker indgå i aktive kamphandlinger sammen med irakiske styrker på landjorden.

- Regeringen har ikke fremlagt en klar plan for, hvordan man vil håndtere besatte områder i Syrien, når de er blevet befriet. Her skræmmer sporene fra de første Irak-krige og Afghanistan, siger udenrigsordfører Martin Lidegaard (R).

Han henviser til, at situationen i Syrien er uafklaret, og at den kommende amerikanske præsident, Donald Trump, planlægger en ny Syrien-politik.

Regeringen vil udbygge Danmarks militære indsats i Irak og Syrien, ved at specialstyrker får udvidet det mandat, de har haft indtil nu.

Dermed kan danske styrker risikere at deltage i direkte kamphandlinger i Syrien.

Også SF savner en plan for, hvad der skal ske, hvis Danmark for eksempel befrier et område.

- Vi er meget, meget betænkelige. Der er ingen planer for, hvad der skal ske. Hvis man befrier områder, hvem man skal arbejde sammen med. Der er nogle meget uklare præmisser.

- Det giver ikke god mening, at vi går med i kampen, når vi ikke kender konsekvenserne. Vi går ind i det her med hovedet under armen, siger forsvarsordfører Holger K. Nielsen.

Enhedslisten sagde allerede forud for mødet i Udenrigspolitisk Nævn nej til at udvide mandatet.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.