Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Radikale: Hiv grænsebetjente hjem til skudplagede byer

Radikale mener, at der er fornyet grund til at overveje det kloge i at bevogte den dansk-tyske grænse.

Grænsekontrol ved den dansk-tyske grænse ved Padborg.
Grænsekontrol ved den dansk-tyske grænse ved Padborg.

København. De seneste dages skyderier i Københavns har bekræftet Sofie Carsten Nielsen, der er Radikales næstformand, i politiets mangel på ressourcer i hovedstaden.

Derfor opfordrer hun nu endnu engang til at droppe kontrollen ved den dansk-tyske grænse og sætte de cirka 240 betjente på andre opgaver.

- Der er behov for ekstra bemanding i København nu, både til tryghedsskabende arbejde, men også til forebyggende indsatser, der er med til at få brødrene væk fra bandekriminalitet, siger næstformand, der selv bor på Nørrebro.

Hun er godt klar over, at mere politi i sig selv ikke løser problemet.

- Man kan aldrig forsikre sig mod sindssyge mennesker, der skyder efter fuldkommen uskyldige mennesker.

- Men vi ved, at politiet i København og for den sags skyld i resten af landet er presset og kører på pumperne, siger hun.

Om ikke så forfærdeligt længe begynder forhandlingerne om næste års finanslov.

Og Sofie Carsten Nielsen er ikke afvisende over for at lægge stemmer til at tilføre politiet flere ressourcer, hvis det ikke lykkes at få stoppet grænsekontrollen.

- Bare det ikke sker som sidste gang, hvor der blev taget ved at skære på ungdomsuddannelserne.

- Det får vi kun flere kriminelle af, og så er det lige som at tisse i bukserne, siger hun.

/ritzau/

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.